Onderhoud met of zonder contract

Wij van Friesland Airco plegen onderhoud op de door ons geleverde systemen maar kunnen ook op je bestaande units onderhoud leveren. Omdat jaarlijks onderhoud niet verplicht is voor kleine systemen maar wel raadzaam bieden wij twee mogelijkheden, onderhoud met of zonder contract. Met contract komen wij jaarlijks langs voor het reguliere onderhoud en het vervangen en reinigen van je systeem, het reinigen en het vervangen van filters zit bij de prijs inbegrepen. Zonder contract plegen wij onderhoud op afroep en werken wij op basis van uurtarief, rekenen wij voorrijkosten en uiteraard het verbruikte materiaal. Een onderhoudscontract kost 129,- per jaar

Reparatie en controle op juiste werking

Heb je de installatie bij ons aangeschaft? Dan kun je uiteraard gebruik maken van de garantie die bij de installatie geleverd is, tenminste als die periode nog niet verlopen is. Voor alle andere gevallen bieden wij een reparatieservice aan en controleren indien noodzakelijk op een juiste werking van je installatie. Reparatie gaat op uurtarief en de kosten voor de onderdelen hangen van de situatie af. Werkt jouw unit niet naar behorende? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken.

Installatie

Bij een standaard Airco installatie wordt uitgegaan van maximaal 3 meter leiding en kabel en 1 gat door de gevel van 63mm. De stroomkabel wordt afgeleverd met een stekker voor het stopcontact indien het afgenomen vermogen van de buitenunit zich daarvoor leent. Anders wordt deze afgemonteerd binnen 3 meter van de buitenunit. De meerprijs per meter bedraagt € 39,- De meerprijs wordt na de installatie berekend en dient per pin te worden voldaan. Indien er meer dan 5 meter koelleiding geplaatst dient te worden dan dient men ook rekening te houden met extra vulling van het koudemiddel, per meter leidingtraject is een extra 20 gram koudemiddel nodig de kosten van koudemiddel zijn € 3.50 per 10 gram. Al onze installaties worden uitgevoerd met in achtneming van de daarvoor geldende STEK richtlijnen en worden afgeleverd met een logboek en kenplaat zodat dat je dat ook aan kunt tonen voor bijvoorbeeld de verzekering indien noodzakelijk.

Samen installeren

Bij ons heb je ook de optie om de Airco installatie samen te doen, neem daarvoor wel contact met ons op voordat je een bestelling wilt doen. Bij het samen installeren sturen wij je bestelling direct naar je woning of bedrijf, je installeert alles zelf en wij sluiten de binnen unit aan en solderen de koppelingen voor je. Daarna zullen wij het systeem afpersen, lektesten, vacumeren vullen en in bedrijf stellen. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op.

 

In bedrijf stellen zelf geïnstalleerd systeem

Wij kunnen een zelf geïnstalleerde Airco installatie voor je in bedrijf stellen, dat kan ook als je het systeem niet bij ons hebt gekocht. De werkzaamheden die we uitvoeren zullen wij volgens de daarvoor geldende regelvoering uitoefenen. We persen het systeem af, doen een lekdetectie, vacumeren het systeem en vullen het systeem af. Daarna zullen wij het systeem voorzien van een nul-meting uittreksel en logboek. Houdt er wel rekening mee dat als er sprake is van een lekkage we deze eventueel kunnen repareren, echter brengt dat wel meer kosten met zich mee die bij de inbedrijfstelling alleen gepind kunnen worden. Ons werkgebied voor in bedrijfstelling is Friesland, Groningen en Drenthe en we rekenen 0,21 cent per kilometer buiten een straal van 25KM vanaf Burgum gerekend.